Translate

петък, 15 февруари 2013 г.

Носителят на голямата награда „Зъболекар на годината” и статуетката „Света Аполония” е д-р Анатолий Кънев


Наградата и призът „Света Аполония” се връчват за 16-и пореден път




Д-р Анатолий Кънев е зъболекар от 1989 г. Частно практикуващ е от 1992 год. Има интереси в областта на денталната имплантология. В денталната му клиника в столицата работи  10 души персонал.  Към неговата клиника са създадени издателска къща „Гутенберг” , с излезли от печат до момента над 300  книги на историческа и философска тематика, и културно-просветно дружество „Лудогорие”.
Д-р Кънев освен организатор е и спонсор на  два исторически похода, в които води деца от цялата страна. Единият е по пътя на четата на Таньо войвода, съратник на Христо Ботев, и се осъществява със съдействието на МОН. Другият е по дирите на Бедреддин, мистик на исляма, който през 14 век достига до идеята за обединяване на религиите.
Наградата му е за принос в утвърждаването на авторитета на зъболекарското съсловие, за високи професионални качества и признание от страна на пациентите.
Подгласници на д-р Кънев са още двама стоматолози – д-р Огнемир Димитров от Кюстендил и д-р Коста Петров от гр. Долни Дъбник.
По думите на д-р Кънев зъболекарите трябва да  покажат/показват  не само образа си на професионалисти, в бяла престилка, но и това на граждани, които са част  от общество и  могат  да  влияят върху него и   развитието му.
"Приемам наградата като признание и знак на доверие от моите колеги. Но искам да споделя тревогата си от факта, че гласът на съсловните организации на лекари и зъболекари  не се чува.
Ние имаме собствена физиономия. Ние сме част от гражданското общество, макар че то, както и пациентското общество е тотално неглижирано. Ние не сме подвластни на решенията на едно или друго правителство. За съжаление само в България съсловните организации са тези, от които абсолютно нищо не зависи, при формирането на националната здравна политика. Гилдиите у нас са абсолютно безгласни", каза той.




Няма коментари:

Публикуване на коментар