Translate

понеделник, 25 февруари 2013 г.

„Орловци“ с кръгла маса в софийски ресторант



Кръгла маса в тузарския столичен ресторант „Континентал Плаза“ си направиха вчера  протестиращите от Орлов мост, за да начертаят бъдещето на страната. Към тях се присъедини шарена компания от политици и граждани с екзотични изяви, които люто се изпокараха.
Около масата се подредиха режисьорът Андрей Слабаков, царската ексдепутатка Весела Драганова, проф. Михаил Константинов, соцдепутатът Петър Курумбашев. За бъдещето на страната идеи дадоха Гергана Владкова, организатор на протестите „Не на данък паркинг“, Стоян Шатов, който се представи като шеф на асоциация за приятелство „България - Венецуела“: Той обяви, че гражданите на Венецуела подкрепят справедливия протест на българите. Д-р Георги Кръстев от Пловдив пък предложи движението на протестиращите да се нарича ВГЗ - „Всички граждани заедно“. Сред участниците имаше представители на Асоциация на пострадалите от кризата, Сдружение на българските футболни привърженици, Съюза на детективите, Съюз на младите и студентите, на пенсионерите.
„Те сега искат да разпуснат парламента, за да не може да се свика ВНС. Дайте да се организираме и да им забраним да го разпуснат“, даде тон на дискусията Слабаков.
Кръглата маса се обедини около идеята да има ВНС и промени в конституцията. Тези искания обаче бяха освиркани от малка група в залата. Едни искаха парламентът да се разпусне, а други - не, защото така политиците отново ще избягат от отговорност. Чуха се гласове да се смени модела като в Исландия, но нямаше голяма подкрепа. Други настояха за промени в Изборния кодекс, но ги освиркаха.
„Говорилня, всички в България сме маскари. И вие искате власт“, мърмореше недоволен гражданин в залата. „Футболните фенове са едни от най-смелите граждани и може да излязат на улицата толкова много, че да влезем първи в новините на CNN“, включиха се в дебатите и от Сдружението на футболните привърженици. „Заради вашите фенове ни биха пред паметника на Левски“, скочи един човек от залата, след което беше освиркан.

Лазарина Босанова

Няма коментари:

Публикуване на коментар