Translate

четвъртък, 28 февруари 2013 г.

Д-р Пламен Цеков, управител на НЗОК: Аз не виждам причина да си подавам оставката



"Аз не виждам причина да си подавам оставката. Още миналата година се води диалогът за методиките за плащане на болниците. Сега ще се възползвам и ще поканя БЛС да разгледаме отново методиката, защото само говорим за нея. Методиката няма никакво отношение към лечебно - диагностичния процес. В методиката за отпускане на медицински направления за лекуване в болниците не се предвижда наличието на лимит. Така или иначе се връща старият механизъм на работа", обясни в публичното пространство управителят на НЗОК д-р Пламен Цеков.
Той заяви че фамилните лекари са свикнали в началото на годината да виждат регулативен стандарт за направленията и да знаят, че ще получат достатъчно за тяхната дейност, а това не се е случило, заради опита да бъде въведена нова методика. Обеща да поиска от Надзорния съвет на НЗОК отпадане на чл. 13 по отношение ограничението за 10% при разходването на направленията от семейните лекари.
Според него, след решението на надзорния съвет за връщането на старата система, напрежението между лекарите и здравната каса ще спадне.
Той припомни, че българите могат да посещават всяко едно лечебно заведение на територията на страната и те не могат да бъдат връщани от тях по каквито и да е причини.
Д-р

Няма коментари:

Публикуване на коментар