Translate

понеделник, 4 февруари 2013 г.

Продажбата на таблети нараства повече от очакваното

Световните продажби на таблети нараснаха, през четвъртото тримесечие на миналата година отвъд най-оптимистичните прогнози до 52,5 милиона, показва изследване на компанията IDC. Пазарът на таблети е регистрирал растеж от 75,3% на годишна основа през четвъртото тримесечие и от 74,3% спрямо предишното тримесечие, когато продажбите достигнаха едва 30,1 милиона единици.
IDC съобщи, че най-големият растеж идва от Android, включително таблети, произведени от южнокорейската компания Samsung и тайванската Asus, която продава таблета Nexus.
Apple остава най-голямата компания на пазара на таблети, показва изследването. iPad на Apple запазва водещата си позиция с 22,9 милиона продадени таблета. Това е растеж с 48% спрямо предишната година, но е по-малко от общия растеж на пазара. В резултат на това пазарният дял на Apple намалява за второ поредно тримесечие до 43,6% спрямо 46,4% през третото тримесечие, съобщава БГНЕС. 
Microsoft, която пусна на пазара новия си таблет Surface през последното тримесечие на миналата година, не е успяла да влезе в топ пет на най-големите компании, продавайки скромните 900 000 устройства. Samsung, която е втората най-голяма компания на пазара на таблетите, е регистрирала годишен растеж от 263%, продавайки 7,9 милиона устройства и с пазарен дял от 15,1%. Amazon, която не предоставя собствени данни за продажбите си, е продала около 6 милиона таблета през тримесечието, запазвайки третото си място. Това е растеж с 26,8%, а пазарният дял на Amazon е 11,5%, сочи изследването на IDC.

Няма коментари:

Публикуване на коментар