Translate

петък, 12 април 2013 г.

Спасиха родилката с 40-те преливания на кръв


В Александровска болница, лекарите от  Клиниката по анестезиология и интензивно лечение, спасиха 36-годишна родилка от Благоевград, която бе докарана в критично състояние  след тежък кръвоизлив и на апаратно дишане, въпреки преливането на 40 банки кръв.
Благодарение само на екипния подход, бърза реакция и адекватно поведение може да се
гарантират спасяването на човешкия живот, категоричен е републиканският консултант по анестезиология и интензивно лечение и началник на клиниката в Александровска болница проф. Атанас Темелков.
За този случай в. „24 часа" разказа преди 10 дни. По време на раждане заради усукана пъпна връв на бебето и съмнение за мъртъв плод лекарите в Благоевград предизвикват раждане с медикаменти, по време на което родилката получила обилен кръвоизлив. Налага се да отстранят матката, жената обаче продължава да губи кръв и е докарана в София. Установява се лезия на десния пикочен канал и прекъсване на левия, коитоса възстановени оперативно, обясниха отболницата. Поради остра бъбречна недостатъчност една седмица жената е на хемодиализа. След десетия ден се възстановява отделянето на урина и благоевградчанката започва рехабилитация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар