Translate

понеделник, 15 април 2013 г.

Парламентът похарчил над 460 000 лева за представителни разходи

До края на февруари т.г. администрацията на Народното събрание е похарчила 460 129 лв. за представителни разходи, включващи храна, напитки, цената на поднесените цветя и венци и др. Информацията се позовава на справка от парламента, получена по Закона за достъп до обществена информация, съобщава БГНЕС.
Разходът обаче не е генериран от всички депутати, а само от председателката на НС Цецка Цачева и нейните заместници, председателите на постоянните и временните комисии към парламента, председателите на парламентарни групи, както и официално поканените от НС гости.
Любопитно е, че от НС не разполагат с информация колко от въпросните 460 129 лв. са използвани за организирането на международни мероприятия и кръгли маси, организирани от НС, както и колко от тези средства отиват за нуждите на международните делегации, гостуващи на родния парламент.
От администрацията на НС заявиха, че икономиите са били водещ принцип по време на целия мандат на 41-ото НС и за този период близо 40 млн. лева са спестени и върнати в републиканския бюджет.
Представителните разходи, за които става дума в размер на 460 129 лв., не следва да бъдат 
отнасяни към точно определен кръг лица персонално, а към дейността на целия законодателен орган. Защото председателят на парламентарна група или комисия инициира представителен разход, но той обезпечава дейността на цялата парламентарна група или комисия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар