Translate

петък, 12 април 2013 г.

6 500 ученици спортуват с „Купата на Coca-Cola: Движи се!”




Между училищният футболен турнир „Купата на Coca-Cola: Движи семотивира 6 500 ученици от София, Пловдив, Варна и Бургас да спортуват активно. 178 училища се включиха във вътрешно-училищния етап от надпреварата, за да отличат най-добрия си отбор, който ще ги представлява в районните и градски етапи. Тази събота и неделя – 13 и 14 април, на стадион „Академика” до 4-ти км, ще се проведе районният турнир за гр. София. В него участие ще вземат най-добрите отбори на 110 столични училища, които ще се състезават за класиране на градския етап от турнира. Голямата награда за шампиона е 3-дневен футболен лагер в базата на италианския отбор Ювентус и среща със звездите на отбора.
Почивните дни ще се превърнат в истински спортен празник за малки и големи.                       Купата на Coca-Cola: Движи се!" ще събере на едно място учители, ученици, техните семейства и приятели, за да прекарат заедно два дни, изпълнени с много спорт и положителни емоции. За публиката са предвидени спортни игри и викторини, от които участниците ще си тръгнат не само с интересни подаръци, но и с много полезни знания за балансираното хранене и активния начин на живот.  
Спортното състезание за ученици на възраст между 12 и 14 години се организира за втора поредна година от системата на Coca-Cola в България в партньорство с Министерство на физическото възпитание и спорта като част от програмата „Аз обичам спорта“, Министерство на образованието, младежта и науката, Столична община в подкрепа на инициативата „София – кандидат за европейска столица на културата”, община Пловдив, община Бургас и община Варна. Повече информация може да намерите на www.coca-cola.bg, както и на фейсбук страницата на инициативата http://www.facebook.com/CocaColaCupBulgaria
--------
 Coca-Cola навлиза на българския пазар за първи път през 1965 г. България е първата страна от бившия социалистически лагер, в която се произвежда напитката. От стъпването на представителните офиси на системата на Coca-Cola през 1992 г. до днес компанията е инвестирала над половин млрд. лева в българската икономика. Системата на Coca-Cola в България е отговорен работодател на над 1000 българи и извършва дейност в два производствени центъра, в които се бутилират напитки от портфолиото на компанията – в Костинброд и Банкя.

Няма коментари:

Публикуване на коментар