Translate

сряда, 17 април 2013 г.

Един аборт, моля



След като стана популярна дестинация за алкохолен туризъм, България започна да привлича чужденци и като място за „женски” туризъм. С други думи освен евтината бира, водка и почивка, дългите плажове и красивите, но леки жени магнит за чужденци и по-точно
чужденки се оказват и достъпните аборти в нашата страна.
Според украински вестник полякините, на които им е забранено да прекъсват нежеланата бременност в родната си страна, потеглят към други държави, сред които и България, за да се отърват от бремето си. Като, разбира се, по-заможните ходят в Западна Европа
(Великобритания, Германия, Австрия или Холандия), а по-бедните идват в България, Румъния и Словения .
Да се радва ли човек, че имаме още един начин да привличаме чужденци да оставят парите си у нас, да плачем ли, че предимно предлагането на евтини неща ни водят по-бедни туристи, докато стойностните неща като природа, история и култура не привличат толкова, колкото ни се иска?
Сега, ако бяхме наистина толкова изкусни продавачи на родните природни и исторически богатства, както Италия или Гърция например, можеше да предложим на жените, направили аборт у нас, отстъпка за почивка по Черноморието, по време на която да забрави емоционалния шок. Пък било то и с прословутата ни евтина бира. Да направим отстъпка и за двама-трима нейни приятели, защото в компания е по-весело. Да й предоставим и психолог срещу скромно заплащане, ако е необходим.
Дребни неща, които биха върнали у нас един „женски” турист, превръщайки го този път в един културен турист например. И за тези, които ще ме обвинят, че се опитвам да търгувам с човешкото нещастие, ще посоча, че полза ще имат и двете страни. Жената, която ще забрави по-лесно стреса, и ние, които бихме могли да превърнем негативите от имиджа си на евтина страна, в ползи.
Разбира се, всичко това може да стане само докато все още има лекари в България, защото както лесно привличаме алкохолни туристи с ниските си цени, така лесно отблъскваме и лекарите с ниските заплати. Но това е една друга тема.

Таня Калинова
В."Новинар" 

Няма коментари:

Публикуване на коментар