Translate

понеделник, 8 април 2013 г.

Откриха защо точно червеното месо е вредно за сърцето


Препоръчителната консумация е  не повече от 70 грама червено или обработено месо дневна, което е еквивалент на два резена бекон

Химикал, открит в червеното месо, помага да се обясни защо прекомерното консумиране на пържоли, кайма и бекон вреди на сърцето, твърдят американски учени.
Резултатите от изследването, публикувано в списание "Нейчър медисин", показват, че карнитинът, съдържащ се в червеното месо, се разпада от бактерии в червата и предизвиква серия от събития, които довеждат до по-високи нива на холестерола и увеличен риск от сърдечни болести.
Диетолозите предупреждават, че може да съществува риск за хората, приемащи хранителни добавки с карнитин, предаде Би Би Си.
Съществуват множество изследвания, които предполагат, че честото консумиране на червено месо може да бъде вредно за здравето.Във Великобритания правителството препоръчва да се консумира не повече от 70 грама червено или обработено месо на ден, което е еквивалент на два резена бекон.
Смята се, че наситените мазнини и консервантите допринасят за сърдечни проблеми.

Няма коментари:

Публикуване на коментар