Translate

понеделник, 8 април 2013 г.

Плащаш си и влизаш за ден в затвора

НовиниЖителите на гр. Линкълн, столица на щата Небраска, имат необичайна възможност, в рамките на 3 дни и срещу сумата от 30 долара да прекарат ден зад решетките.
Идеята е на местните власти с цел тестването на нов затвор, който ще бъде открит през лятото в града , съобщи ИТАР-ТАСС.
Условията в затвора ще се доближават максимално до истинските. "Затворниците", задължително навършили 18 години,  ще трябва да пристигнат в изправителното учреждение в 18:00 ч., веднага ще бъдат снимани и ще им бъдат взети пръстови отпечатъци. След това е предвидена "разходка" из затвора, вечеря (почти същата, каквато получават и истински затворници - пиле с гарнитура от картофи или зеленчуци, но за фалшивите  е предвиден и десерт) и точно в 22:00 ч. ще бъдат разведени по килиите. В 23:00 ч. е лягането, а ставането на другия ден е в 6:00 ч.След лека закуска идва ред на "дългоочакваното" пускане на свобода.
"Гостите" ще могат при желание да носят затворнически дрехи, но имат право и да се откажат от тях.
 "Искаме по този начин да направим генерална проверка: да се убедим, че системата за вътрешна телефонна връзка работи добре, няма проблеми с осветлението и водоснабдяването", пояснява представител на затвора.
Местните средства за масова информация съобщават, че вече има 200 кандидат-затворници, сред които има студенти, изучаващи наказателно право, местен телевизионен водещ и дори член на сената на Небраска.

Парите, събрани от продажбата на "входни билети", ще бъдат предадени на две благотворителни организации - на "Чайлд адвокаси" (Child Advocacy), която оказва помощ на деца, пострадали от насилие, и на "Операция Санта Клаус" , която изпраща за Коледа подаръци на деца от бедни семейства.

Няма коментари:

Публикуване на коментар