Translate

понеделник, 15 април 2013 г.

Станишев: ГЕРБ управляват арогантно, с гръб към народа

„ГЕРБ управляват арогантно, с гръб към народа. Отгоре на всичкото хората им виновни накрая", обяви лидерът на БСП Сергей Станишев, който пристигна във Варна с номинирания за премиер на червените Пламен Орешарски.
„Пенсионерите изяли фискалния резерв – това е върховен цинизъм, да не говорим за
некомпетентност, защото всички знаят, че пенсиите не се плащат от бюджета и от фискалния резерв. Това означава пълна демагогия и пълна некомпетентност", категоричен бе Станишев, цитиран от БГНЕС.
„Да изметем ГЕРБ от властта, да спре това безобразие, което продължава вече близо четири години. Всичко съсипаха – държавност, икономика, малък и среден бизнес, социални ангажименти на държавата", заяви червеният лидер.
Той подчерта, че от БСП предлагат конкретни ангажименти и ясна програма за извеждане на България от кризата и затова по думите му Пламен Орешарски е кандидатът за премиер на „Коалиция за България".
Станишев повтори обявеното вече предизборно обещание за разкриване на 250 000 работни места. По думите му освобождаването от данък общ доход на близо 1 млн. българи ще върне 350 млн.лв. в икономиката.
„Незабавно трябва да се спре рекетът и да се подкрепи малкият и среден бизнес", категоричен е лидерът на БСП.
Връщането на швейцарското правило, увеличаването на парите за отглеждане на деца и реализирането на силна програма за младежка заетост също са сред обещанията на социалистите.
"Вие знаете много по-добре колко западна Варна през последните години и го казвам с огромно съжаление. В най-динамично развиващия се регион в България - масово обедняване на хората, смазване на дребния и среден бизнес, да са без работа, да не говорим за състоянието на града, защото това е въпрос на местното самоуправление – то е заплаха", коментира Станишев.
От своя страна Пламен Орешарски заяви, че е много важно да нормализираме държавата си, да се върнем към темповете на икономически растеж.
"Сигурно в началото няма да бъдат по 5-6%, както бяха, но да излезем от депресията, в която ни вкараха управляващите в последните четири години. А за Варна да върнем статуса на града като най-добър град за живеене, какъвто беше в мандата, когато аз бяха финансов министър", подчерта Орешарски.

Няма коментари:

Публикуване на коментар