Translate

сряда, 10 април 2013 г.

Актавис дарява медикаменти на БЧК

В резултат на призива на служебния министър-председател г-н Марин Райков към индустрията в България, Актавис, част от третата най-голяма специализирана фармацевтична компания в света, ще дари медикаменти от своето продуктово портфолио на БЧК, на стойност 50 000 лв.
Дарението  включва медикаменти от първа необходимост ( противоболкови, понижаващи температурата, против стомашни болки и проблеми, противокашлечни); антибиотици; медикаменти за сърдечно-съдовата система; витамини и полимитамини; гелове за ставни а артритни болки; антихистаминови препарати (за спастични бронхити); детски сиропи.
Медикаментите, чрез БЧК, ще бъдат дарени в болници и социални домове в страната. 
Илия Пашов, Изпълнителен директор на Актавис , в писмо до служебния министър-председател Марин Райков, заявява, че "компанията се надява това дарение да бъде бъде един от първите добри сигнали за обединението на правителство, индустрия и неправителствен сектор в настоящия тежък за много от нашите сънародници момент.Тази помощ е въпрос на национална кауза и АКТАВИС се присъединява към усилията на служебното правителство за нейното успешно осъществяване".
------
Актавис: Компанията разработва и предлага генерични, оригинални, и продукти без лекарско предписание в повече от 60 страни. Компанията се нарежда сред първите 3 на 12 световни пазара. Освен това Актавис Фарма разработва и предоставя лицензионни права за генерични лекарствени продукти извън САЩ чрез бизнеса си за трети страни Medis, най-големият в света бизнес за предоставяне на лицензионни права на генерични фармацевтични продукти в други страни. Medis има над 300 клиента в глобален мащаб и предлага богато портфолио от над 200 продукта.

Няма коментари:

Публикуване на коментар