Translate

понеделник, 8 април 2013 г.

Всеки четвърти стоматолог в Италия е фалшив


Това разкри проучване на Италианската националната асоциация на стоматолозите, публикувано на официалния й сайт.Така от  близо 58 000 стоматолози се оказва, че около 
15 000 са ментета.
4% от италианците упражняват активно  т. нар. „зъбен туризъм" и предпочитат лечение  в страни като България, Румъния или Хърватия, където цените са значително по-ниски, а обслужването на по-високо ниво, отколкото в собствената им страна.
Президентът на италианската стоматологична асоциация Джанфранко Прада обаче заяви, че  „изборът за зъболечение в чужбина невинаги е удачен", тъй като половената от лекуваните навън италианци са силно разочаровани от обслужването зад граница, но той не упомена държавите, в които пациентите са се натъкнали на некачествени зъболекарски услуги.
От асоциацията предлагат  редица мерки, свързани с реорганизация на денталната практика, оптимизиране на ресурсите и нови методи на стоматология, с цел повишаване конкурентоспособността на пазара и привличането на пациенти към ползване на родните зъболекарски услуги.
Данните от направено проучване сред италианските стоматолози показват, че
48% от практиките са пострадала вследствие икономическата криза и превишеното предлагане на дентални услуги.

Няма коментари:

Публикуване на коментар