Translate

сряда, 10 април 2013 г.

България - домакин на годишната среща на CISAC - Международното дружество за защита на авторските права


Представители на над 70 държави пристигнаха в София, за събитието, което се проведе на 10 и 11 април т.г.
България бе домакин за първи път на подобна проява, по време на която бяха обсъдени добрите практики за разпределяне на постъпленията от авторски права в световен мащаб. Главната цел е да бъдат уеднаквени стандартите за разпределяне на приходите от авторски права.
В София пристига и директорът на CISAC г-н Оливие Хинеуинкел, който ще посети Министерството на културата, както и Съвета за електронни медии (СЕМ), където ще се обсъдят възможностите за оптимизиране на процесите, свързани с изплащането на авторски права.
От българска страна в събитието участва Сдружение за колективно управление на авторски права Музикаутор, които представиха и годишния си отчет и методите за разпределение на приходите
По време на срещата бяха засегнати и проблеми, свързани с ползването на българския и чуждия репертоар в България. Други теми, които се  дискутираха са приходите от кабелни оператори и музика от реклами.
„За нас е голяма чест, че годишната среща на CISAC се провежда у нас. Това е дружеството, чиито правила се спазват и в България, както и навсякъде по света”, коментира Иван Димитров, изпълнителен директор на Музикаутор.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар