Translate

петък, 5 април 2013 г.

NoAL-алтернатива за избягване на алергените



NoAL -Революционно нов продукт  в профилактиката и лечението на алергичния ринит


NoAL е на основата на инертен  целулозен прах от естествен, растителен произход, и прах мента или ягода клинично доказан и осигуряващ бърза, ефикасна защита срещу алергичен ринит. Освен това уникалния спрей е подходящ и при първи прояви на неговите симптоми. Добре е да се използва и преди да се влезе в среда, съдържаща преносими по въздуха алергени т.е. при излизане в гората, градината, прив периодите на изостряне на хремата или при бърсане на домашен прах.
Действа, като създава защитна бариера (образува микро гел), която не позволява алергените да влезнат в контакт с носната лигавица.С други думи прекъсва връзката между тях  и няма контакт с тези клетки, които са отговорни за алергичните реакции. По този начин се избягва проявата на алергичните симптоми като чесане, кихане, хрема, запушване на носа, сълзи и сърбеж в очите.
NoAL нтиалергичният  прах) се прилага само назално. Той е изключително безвреден и е  подходящ, както за възрастни, бременни жени и кърмачки, така и за деца над 18-месечна възраст под лекарски контрол. Но не трябва да се използва с други назални спрейове, тъй като това може значително да намали ефектът му.
Ако  NoAL се ползва за ежедневна превенция на алергичните симптоми, приложението е три пъти дневно, през 8 часа. Впръсква се в носа, но без да се накланя главата назад т. е. в изправено положение. Освен профилактичен има и своя лечебен ефект, без да има странични ефекти. Включването му в комбинация с други медикаменти води до намаляване необходимостта от кортикостероидните  в лечението на алергичнит ринити.
NoAL просто трябва да се използва просто толкова често, колкото е необходимо. 
От октомври м. г. е на българския фармацевтичен пазар. Свободно може да се купи в аптечната мрежа на цена 11-12 лв., а опаковката от 500 mg се равнява на 200 дози.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар