Translate

понеделник, 20 май 2013 г.

Стартира инициатива “Бъдеще за младите лекари”



Динамичните процеси на развитие на обществото през последните 20 години, изграждането на Европейското пространство за висше образование, което доведе до отваряне на работния пазар в Европейския съюз, все по-силно засилващата се урбанизация, застаряването на кадрите в здравеопазването поставиха пред българското здравеопазване важни въпроси за решаване. Продължаването на следдипломното обучение в България се оказва по-трудно  от колкото в други страни. Губенето на всеки един завършил студент е директна загуба за държавата, която е инвестирала голям финансов и времеви ресурс за обучението на всеки един магистър по
медицина.  Допълнено с много ниското заплащане на специализантите в България, се стигна до естествения отлив на млади лекари от страната. 
За жалост липсата на перспектива, големият обществен натиск за една по-добра система на здравеопазване доведеха до демотивация на много лекари, с което и качеството на здравеопазването в България намалява.
За решаването на тези проблеми Асоциацията за развитие на медицинската общност (АРМО) и Асоциацията на студентите по медицина в България – София организират инициатива “Бъдеще за младите лекари”. От 21.5 до 21.6.2013 всеки млад лекар, специализант, докторант или студент по медицина, може да сподели своите идеи, проблеми, предложения и истории,
като изпрати email на iniciativa@armobg.org или попълни формата за връзка на http://armobg.org/iniciativa, където ще бъдат публикувани всички изпратени писма.
Вярваме, че тази инициатива може да прерасне в нещо голямо, от което всички да спечелят, както пациентите, така и лекарите. АРМО планира организирането на кръгла маса, на която всички тези писма да бъдат разгледани и на тази база да се излезне с общо становище.
Повече информация за инициативата можете да намерите на:
http://armobg.org/iniciativa
Информация за Асоциацията за развитие на медицинската общност можете да
намерите на: http://armobg.org/788-2


За контакти:
Радислав Наков,
Председател на АРМО
Е: president@armobg.org
radislav.nakov@abv.com
Т: +359883379053
facebook: http://www.facebook.com/radislav.nakov
linkedin: bg.linkedin.com/pub/radislav-nakov/64/369/2b3
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар