Translate

четвъртък, 16 май 2013 г.

Актавис Инк. за първи път влиза в класацията Fortune 500


Това е годишна класация, съставена и публикувана от списанието Fortune, което класира петстотинте най-големи американски компании на база на техните приходи.
След обединяването на Актавис Груп и Уотсън Фармасютикълс Инк. през октомври 2012 Актавис генерира около $5.9 млрд. приходи за 2012 г, което я поставя на 432-то място в годишната класация. Актавис прогнозира очаквани приходи от около $8.1 млрд. за 2013.
Престижната класация на най-големите американски компании Fortune 500 е един от най-високо оценяваните индикатори за бизнес успех. Влизането на нашата Компания в тази класация ни поставя сред водещите световни корпорации.Оказаната ни чест е признание за упоритата работа и отдаденост на нашите 17,000 служители по целия свят, каза Пол Бизаро, Президент и Главен изпълнителен директор на Актавис.

--------
Актавис Инк. (NYSE: ACT) е глобална, интегрирана фармацевтична компания, специализирана в разработването, производството и продажбата на генерични, оригинални и биоподобни продукти. Актавис е третата най-голяма генерична фармацевтична компания в света.Осъществявайки дейност като Актавис Фарма, Компанията разработва и предлага генерични, оригинални, и
продукти без лекарско предписание в повече от 60 страни. Компанията се нарежда сред първите 3 на 12 световни пазара. Освен това Актавис Фарма разработва и предоставя лицензионни права за генерични лекарствени продукти извън САЩ чрез бизнеса си за трети страни Medis, най-големият в света бизнес за предоставяне на лицензионни права на генерични фармацевтични продукти в други страни. Medis има над 300 клиента в глобален мащаб и предлага богато портфолио от над 200 продукта.

„Актавис специални оригинални продукти‖ е глобалният специализиран фармацевтичен бизнес с оригинални продукти на Компанията, който разработва и предлага портфолио от около 40 продукта основно в Съединените щати и Канада, които са концентрирани в терапевтичните области Урология и Женско здраве. „Актавис специални оригинални продукти‖ се ангажира да разработва и предлага биоподобни продукти в областите Женско здраве, Онкология и други терапевтични области и понастоящем разполага с портфолио от 5 биоподобни продукта в стадий на разработка.
Актавис Глобал Опърейшънс има повече от 30 производствени мощности и търговски подразделения по цял свят с капацитет от приблизително 40 млрд. единици годишно. Актавис Глобал Опърейшънс включва и Anda, Inc. – четвъртият по големина дистрибутор на генерични лекарствени продукти в САЩ.


Няма коментари:

Публикуване на коментар