Translate

сряда, 12 юни 2013 г.

Мъжете порастват с 11 години по-късно от жените



Мъжете съзряват напълно едва на 43 години, тоест с 11 години по-късно от жените, показва британско проучване.
Представителите на силния пол остават "незрели" до края на 30-те и началото на 40-те си години. За сметка на това жените съзряват напълно още на 32 години. 40% от анкетирани мъже признават, че са незрели.
80% от жените смятат, че мъжете "никога не престават да се държат като деца", като изпускат газове, оригват се, ядат фаст фуд рано сутринта и играят на видеоигри, при всеки възможен случай. Според тях мълчанието по време на караници, неумението да се сготвят най-обикновени ястия и разказването на едни и същи вицове и истории в компанията на приятели също са признаци за незрялост.
Дамите два пъти са по-склонни от мъжете да се чувстват "порасналите" във връзката. 25% от тях са категорични, че именно те взимат важните решения във връзките. 30% признават, че са прекратявали връзка, защото са изгубили търпение към прекалено незрелия си партньор. А 46% споделят, че са имали връзка, в която са се чувствали като майка на партньора си.
Според анкетираните обаче незрялостта си има и своите положителни черти. 40% заявяват, че тя е важна за връзката, защото гарантира забавление и я освежава. Една трета от участниците пък заявяват, че малко незрялост помага за създаването на връзки с децата, обобщава резултатите от проучването БГНЕС.

Няма коментари:

Публикуване на коментар