Translate

четвъртък, 6 юни 2013 г.

Снежана Петрова представи 3 в 1-Изложба живопис „Небесни послания”, Слайд-шоу ”Елексир” (Символи-Крион)и Поезия на живо „Космическа любов”



Картините на Снежана Петрова сякаш са полет към звездното небе, към безкрая на вселената. От тях блика светлината на далечни планети. Те са като видения от други светове. Гледайки нейните творби сякаш се докосваме до едни непознати измерения – далечни в безкрая на Космоса, но и близки, които човешката душа вижда в сънищата и мечтите си... Рисувани с пръсти и длани, и най-вече със сърце, картините са стоплени от Космическа любов към всичко създадено от Бог.
Едновременно с това се потапяме и в макрокосмоса и в човешката душа, които удивително си приличат. Те носят послание за по-красив и по-добър свят, в който пътеводна светлина е любовта. Една нарисувана Космическа любов – това са картините на Снежана Петрова. В това разнообразие от нарисувани знаци, каквито се откриват във всяка картина, като очи, точки и кръгове се крие възхитително символно богатство. Действително, пространствените съчетания пораждат специфична символика, която се мени при продължително наблюдение...
Моите картини са пропити с любов – любов към човека, към Космоса, към Вселената. Изкуството ми е абстрактно. Всеки може да види в тях това, което подсъзнанието му подсказва. Картините, които представям в изложбата, съм създала през последните няколко години. Тя бяха много плодотворни в творчески план за мен.
Освен че рисувам, пиша и стихове, като в основата на всичко е величието на Космоса и на Любовта като движещи сили. Наскоро издадох втора стихосбирка - „Космическа любов”. Първата излезе от печат през 2000 год. и се казва „Какво е любовта?”. Преведена е на френски език. В заглавията на моите картини и стихосбирки присъства думата любов, защото това е чувството, което ме вдъхновява,” сподели авторката.
Според нея, картините, които е събрала  в изложбата-живопис „Елексир” (Символи–Крион), а и в другите й произведения, „въздействат 3 в 1”. Първото въздействие оказва цветът, второто – самият символ, третото е името на символа.
„Символите, които показвам, наистина са малко мистични, по-странни, по-непознати за Вас, защото са открити преди шест-седем години от едни германци, но са кодирани преди 12 000 години от атлантите. Самите символи влияят на енергията на човека, както на физическото, така и на емоционалното и на менталното тяло. Всеки един символ си има своето име и оказва голямо влияние върху балансиране на самото тяло на човека. Вселенските символи на Крион (Kryon) дават равновесие на вътрешния ни свят и спомагат за прехода на човек в ново измерение. Всеки има нужда да се лекува в този свят, в който енергията е прекалено много негативна,” сподели още тя.
В „Елексир” провокацията на Петрова е насочена към езотеричното и мистичното, вдъхновена от символите "Кристалите на Крион". Експозицията включва 28 платна. Много ефирни, цветни, колоритни, въздействащи върху аурата на човека. Тези картини, освен че са енергийни, ни пренасят в едно ново измерение - на възвишеност, чистота и доброта. Посланието на авторката е чрез въображението и силата на  платната всеки един от нас да усети любовта като основна философия в новото време на човечеството.
------
Снежана Петрова живее в Мездра и няколко години се анимава със собствен бизнес. Завършила е ЮЗУ „Неофит Рилски” – Благоевград, със специалност „Икономика и управление в социално-културната сфера, мениджмънт на културата”, а по-късно усвоява още две специалности в същия университет – „Здравен мениджмънт” и „Учител по икономически дисциплини”. Творческата същност е водещата за Петрова, която рисува абстрактни теми с пръсти и маслени бои. Първата си самостоятелна изложба открива през май 2011 г. в Бургас. Следват изложби и в София, Враца, Ботевград, Созопол... Предстоят й такива по цялото ни Черноморие и по балнео- и спа-курортите ни в страната.


Няма коментари:

Публикуване на коментар