Translate

вторник, 4 юни 2013 г.

31 май-Световен ден без тютюнопушене



По повод отбелязването на Световния ден без тютюнопушене на 31 май т. г. Европейската комисия обяви, че от старта на кампанията „Екс пушачите са неудържими” през 2011 г. над 380 000 европейци са се регистрирали в безплатната онлайн платформа iCoach, като от тях близо 15 000 са българи. Това определено представлява голяма крачка напред по пътя към целта да се помогне на половин милион души да се откажат от вредния навик до края на 2013 година.
„Акцентирайки върху вдъхновяващите постижения на екс пушачите и фокусирайки се върху ползите от отказването на цигарите, като например по-добро здраве и повече финансови средства, нашето послание бива ясно възприето от хората. По повод Световния ден без тютюнопушене бих искал да поздравя всеки един пушач, който прави стъпка към отказване от вредния навик”, заяви еврокомисарят по здравеопазването Тонио Борг.
Българският екип на „Екс пушачите са неудържими” се включи в отбелязването на Световния ден и тази година като партньор на организаторите от Коалиция за живот без тютюнев дим.
Пред Народен театър „Иван Вазов” в столицата се проведоха множество активности, имащи за цел да запознаят младите хора с предимствата на живот без цигари.
Екипът на „Екс пушачите са неудържими” демонстрира на място онлайн платформата iCoach – безплатно интерактивно приложение за отказване на цигарите, което предлага помощ с ежедневни персонализирани съвети и консултации, както и възможност за всеки да проследи напредъка си по пътя към целта да стане непобедим екс пушач. Платформата е достъпна онлайн на всички официални езици в ЕС на сайта на кампанията www.exsmokers.eu, както и като безплатно приложение за мобилни устройства с iOS и Android.

Няма коментари:

Публикуване на коментар