Translate

вторник, 11 юни 2013 г.

Международна конференция по аутизъм се провежда във Варна



Организатори на събитието са-д-р Бистра Власакова, анестезиолог от Бостънска детска болница; г-жа Мариана Николова, Изпълнителен директор на Фондация "Карин дом" и г-жа Сара МакФийтърс, Доброволец от Корпус на мира на САЩ в България.
Целта на форума, който се провежда от 10 до 12 юни, е да се запознаят българските специалисти, семействата и обществеността с най-новите тенденции за работа с децата от аутистичния спектър и усъвършенстване на различни терапевтични методики, част от които
вече успешно  се прилагат в Карин Дом, чрез представяне на семинари и лекции, презентирани от международни специалисти в областта на аутизма. Идеята е.
Най-важен елемент са темите, свързани с ранната диагностика. Специалистите считат, че е необходимо държавата да поеме отговорност и да бъде създадена Национална програма по проблемите на децата от аутистичния спектър.
За участие в Конференцията са регистрирани над 250 психиатри, невролози, педиатри, терапевти - психолози, логопеди, ерготерапевти/окюпейшънъл терапевти, рехабилитатори, педагози от специални и общообразователни детски градини и училища; родители и членове на семействата на деца и младежи от аутистичния спектър.
Като председател на Пациентски организации „Заедно с теб” в Международната конфереция участва и Пенка Георгиева.
С ангажирането ни към организирането на Конференцията по аутизъм ние изпълняваме мисията си като родители от няколко пациентски организации-Асоциация за репродуктивно здраве, бременност и грижи за децата „Усмихни се”, Алианс на трансплантираните и оперираните АТО „Бъдеще за всички” и Асоциация на пациентите със сърдечно-съдови заболявания, каза тя.

Няма коментари:

Публикуване на коментар