Translate

понеделник, 17 юни 2013 г.

Йордан Йовчев с открит урок по спортна гимнастика за деца под мотото-ЖИВЕЙ АКТИВНО!





Събитието даде начало на инициативата на Нестле България и Столична община ЖИВЕЙ АКТИВНО!, която ще продължи над два месеца през 2013 г.


Йордан Йовчев в обновената спортна зала Раковски. Легендарният гимнастик показа първите стъпки в този спорт на малчуганите като част от кампанията ЖИВЕЙ АКТИВНО!*, организирана от Нестле България, под патронажа на Столична община и кмета на София Йорданка Фандъкова. Йордан Йовчев демонстрира на децата лесни упражнения в спортната гимнастика и обърна внимание на всеки един малчуган отделно.
Най-младата участничка, която се включи в инициативата, беше само на 1 година и 11 месеца. Тя безстрашно взе първите си уроци с кълбо напред и назад, странично колело, челна и тилна стойка и направи няколко подскока на батута. Всички деца получиха ценни съвети лично от Йордан Йовчев, за тяхното ежедневие, най-важният от които е да не спират да бъдат активни, да бъдат дисциплинирани и да гонят целите си с упоритост.
ЖИВЕЙ АКТИВНО! сбъдна мечтата на Марио, който вече е шампион по спортна гимнастика, но в Атланта, Джорджия. Той живее в САЩ, гледал е Йовчев само в YouTube и никога не се беше срещал лично с него. Днес той успя да получи не само лична среща, но и ценни съвети от своя кумир.
“Важно е от ранна детска възраст децата да придобият отношение към спорта и желание да се движат повече. Трябва още от малки да започнат да спортуват, защото освен за здравето, спортът е важен и учи децата на дисциплина и отговорност. За това винаги се включвам с ентусиазъм в ЖИВЕЙ АКТИВНО!, защото такъв тип инициативи представят спорта по забавен и интересен начин и увличат децата“, сподели легендарният български гимнастик. 
Само след седмица, на 23 юни 2013 г., за осма поредна година г-жа Йорданка Фандъкова, най-изявените български спортисти, музикални звезди и Нестле България ще поведат хиляди столичани на пешеходен и вело поход от НДК до Южния парк под мотото ЖИВЕЙ АКТИВНО!.
Тази година инициативата на Нестле България ЖИВЕЙ АКТИВНО! е посветена на международния ден на Олимпийските игри. Мащабната инициатива ще стартира от три точки в столицата. По инициатива на Столична община стотици велосипедисти ще се съберат пред театър София, от където ще тръгне специално организираният велопоход. Колоездачите ще преминат по велосипедната алея на бул. Евлоги Георгиев, насочвайки се към Паметника на съветската армия. От там към тях ще се присъединят почитателите на ролери, тротинетки и скейтборд. Двата похода ще се насочат към НДК, за да присъстват на официалното откриване на събитието. Стартът на ЖИВЕЙ АКТИВНО! ще бъде даден пред Националния дворец на културата в 10.00 часа, с традиционния поход към Южния парк.
Турнири по бейзбол, стрийтбол, баскетбол, волейбол, футбол, тенис на маса и ролери; игри за балансирано готвене и спортни мероприятия за домашните любимци и техните стопани са част от активностите, които ще се провеждат в парка. Като награда за най-активните участници тази година Нестле България организира и две попълнителни състезания по плажен волейбол и тенис, като събитията ще са съответно през юли и август.  По този начин ЖИВЕЙ АКТИВНО! ще обхване цялото лято, давайки възможност на повече хора да променят начина си на живот с любимите си спортове и физически активности.

---------

*Инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО! се провежда ежегодно и е част от цялостната програма за популяризиране на балансираното хранене и активния начин на живот, която Нестле България, като част от най-голямата хранителна компания в света – Нестле, осъществява в България. Всяка година ЖИВЕЙ АКТИВНО! придобива все по-мащабни размери и все повече хора, привлечени от идеята да спортуват и да се движат в името на активния начин на живот и балансираното хранене, участват в кампанията.
От първото издание на ЖИВЕЙ АКТИВНО!, което се проведе на 11 юни 2006 г., до днес повече от 140 000 души са взели участие в пешеходните походи и спортните активности, заедно с най-големите спортни звезди на страната, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов – Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други. Всяка година най-известните български лица се включват в пешеходния поход и показват на хората как да спортуват и да развиват своите умения по футбол, волейбол, баскетбол и фитнес.
Инициативата се провежда под патронажа на Столична община и лично на кмета на София Йорданка Фандъкова, с подкрепата на в. 24 часа, в. Труд, сп. Joy, Радио City, Радио NRJ, Radio Family, Fame Cards, www.missbloom.bg, www.sportal.bg, www.mamatatkoiaz.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар