Translate

четвъртък, 6 юни 2013 г.

Заключителна акция в рамките на кампанията за борба с тютюнопушенето


Безплатна скринингова акция за пушачи ще се проведе на 7 юни по време на изложение „Мисия здраве”

На 7 юни т. г. ), в рамките на изложение „Мисия Здраве”, което ще се състои пред НДК, на щанда на Национална пациентска организация (НПО) в шатра №6, ще се проведе акция за измерване на дишането на пушачи.
Акцията е част от кампанията за борба с тютюнопушенето и ще се проведе от  11:30 до 19:00 ч. По време на скрининга пушачите, посетили щанда на пациентската организация, ще имат възможността да бъдат консултирани от медицински специалист, който ще измерва степента на въглероден оксид (CO) в организма им. Тези, при които се отчете високо съдържание на CО в организма, ще получат анкетна карта с въпроси за здравословното им състояние и ще им бъде предоставена информация за начините за отказване от тютюнопушенето, чрез иновативна методика.
Инициативата се организира в рамките на програма „Университет за пациенти” на НПО, в сътрудничество с I Quit Smoking България.
На 9 май 2013 г. НПО, съвместно с I Quit Smoking България, стартира едномесечна кампания за борба с тютюнопушенето, кулминацията на която беше отбелязването на Световния ден без цигарен дим.
До момента в рамките на кампанията, по време на акциите на изложението
„Булмедика/Булдентал” и на езерото „Ариана” в парк Борисова градина, успяха да се изследват и консултират близо 100 души на възраст между 18 и 67 г., които бяха информирани за рисковете и вредите, свързани с тютюнопушенето, и за начините за преодоляване на тютюневата зависимост.
-------
Повече информация за кампанията и за всички въпроси, свързани с вредите от тютюнопушенето и иновативната методика I Quit Smoking, може да получите на сайтовете www.iqsbulgaria.com и www.uni.npo.bg, както и на горещата линия на НПО-0700 10 515 (всеки делничен ден между 12:00 и 17:00 ч.)

Няма коментари:

Публикуване на коментар