Translate

понеделник, 10 юни 2013 г.

Панацея в естетичната медицина е колагеновата мезотерапия



С всеки изминат ден, след раждането си, вървим неотменно към края на своя живот. Всяко деление на клетките ни състарява. Учените откриха причината – в края на хромозомите се намират окончания, наречени теломери, които в процеса на деление на клетките се скъсяват. Научни изследвания пък показват, че тяхното опасно скъсяване не само причинява състаряване, но води и до сърдечно-съдови болести диабет, безплодие, рак.
Добрата новина е, че вече има технология - т. нар. теломерен тест, благодарение на който клетка по клетка може да се измери с точност дължината на опасно скъсилите се теломери и да се състави тяхната карта, въз основа на която могат да се диагностицират рисковите фактори, застрашаващи живота и здравето и човек да вземе своевременни мерки, разказва д-р Сияна Живкова за иновацията, представена на 11 световен конгрес по естетична медицина в Монако.
Истинска панацея в естетичната медицина се оказва колагеновата мезотерапия. От официалната и премиера през миналата година до днес клиничните изследвания показват, че тя се прилага успешно не само при лечение на белези и стрии, но и при алопеция. Освен с основното си предназначение за биолифтинг и против целулит, у нас тя се използва като универсално “лекарство” за някои естетични несъвършенства и "бори" успешно отоци на клепачите, двойната брадичка и мастните натрупвания около колената и глезените.

Няма коментари:

Публикуване на коментар