Translate

понеделник, 17 юни 2013 г.

Отборът на България – европейски шампион по първа помощ



Пред централата на БЧК председателят на организацията Христо Григоров и всички служители и доброволци тържествено посрещнаха днес (17.06.2013г.)представителният отбор по първа помощ на Българския Червен кръст, който зае първо място на европейското първенство по първа помощ във Велс, Австрия. Там се проведе 27-ото издание на
Европейската конвенция по първа помощ FACE (First Aid Convention in Europe).
Теодора Георгиева, Марияна Манушева, Андриан Георгиев, Атанас Цветански, Мартин Заков и Христо Ненов - доброволци на БЧК, премериха сили с представителите на 20 държави от Европа, като преминаха успешно през дванадесетте състезателни пункта, на които оказаха първа помощ на „пострадали” при различни масови инциденти. Те победиха традиционно силните представителни отбори от Ирландия и Словения, които останаха съответно втори и трети.
Членовете на екипа доказаха за пореден път, че първата долекарска помощ е приоритетна дейност и сме достойни да я развиваме!
Това постижение бе мечта от години на всички участници в отбора и е съвсем заслужено. България трябва да се гордее с представителите си!

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар