Translate

четвъртък, 20 юни 2013 г.

Любимият студен чай Nestea е вече с 30% по-малко захар



Студеният чай Nestea вече с 30% по-малко захар*, благодарение на подсладител** от естествен произход - пречистен екстракт от листа на стевия. В България студеният чай Nestea е първият продукт на Coca-Cola от ново поколение, съдържащ този иновативен подсладител.
Вложеният в Nestea подсладител се извлича от растението стевия, което се среща в Южна Америка и се използва за подсилване на вкуса на различни храни и напитки от стотици години. Подсладителите на основата на стевия са 200 пъти по-сладки от трапезната захар и не съдържат калории.
Самият подсладител се получава чрез извличане на екстракт от листата на стевия, който впоследствие се пречиства, концентрира и кристализира. Резултатът е много чист подсладител, който в комбинация с други естествени плодови подсладители или захар, може да се използва за производството на вкусни храни и напитки с намалено съдържание на калории.
Освежаващият студен чай Nestea сега предлага уникална и иновативна комбинация от естествени плодови аромати, екстракт от чай и ниско съдържание на захар, благодарение на използвания подсладител от естествен произход. В резултат на това продуктът запазва богатата палитра от плодови вкусове, с които марката е наложена на българския пазар, а именно лимон, праскова, горски плодове, манго и ананас.
Потребителите от своя страна получават възможност да консумират продукт с намалено съдържание на калории без компромис с доказаните вкусови качества и освежаващ вкус на Nestea.
--------
 *В сравнение с предишната формула на Nestea и повечето безалкохолни негазирани напитки със захар и екстракт от чай в България
** Стевиол гликозиди

Няма коментари:

Публикуване на коментар