Translate

четвъртък, 25 юли 2013 г.

Час полет с "Авиоотряд 28"=на килограм ядки



Бившите управляващи са поръчвали по килограм ядки за всеки час, който са летели с „Авиоотряд 28". Това стана ясно на заседанието на временната комисия, която разследва полетите на предишния кабинет. Днес депутатите трябваше да получат информация от бившия военен министър Аню Ангелов, но и той, както и експремиерът Бойко Борисов, не се появи в комисията.
По време на заседанието стана ясно, че и Военно въздушните сили не събират информация колко и кой са пътниците на даден полет, но това ще се промени и вече ще правят списъци.
И този път депутатите не успяха да разберат кой от предишната власт е летял и колко полети са направени от предходното правителство.
За сметка на това вече имат събрана информация за кетъринга на някои от полетите. Така например за двучасов полет на самолет „Фалкон", на борда на който са били експремиерът
Бойко Борисов, Симеон Дянков и Нона Караджова са поръчани над килограм ядки, а стойността на кетъринга е 310 лв.
Друг двучасов полет - този път с бившият външен министър Николай Младенов, отново са поръчани 2 кг ядки.
Председателят на комисията Венцислав Лаков и едни от членовете - Рамадан Аталай обсъдиха третият пример.
„Пак с Николай Младенов на борда, но тук количествата са бадем печен - 1200, лешник печен - 950 и междувременно асортиментът се увеличава с 20 шишета уиски, две водки, 12 джина и един бейлис", заяви Лаков.
„Малко попрекалихме с ядките. Чесън ли да яде? Шкембе чорба ли?", попита иронично Аталай.
„Скоростта, с която унищожават в сравнение с полета е по килограм на час. Един вид летяща фуражомелка", допълни Лаков.
На заседанието стана ясно още, че бившият премиер и депутат от ГЕРБ Бойко Борисов ще бъде даден на етичната комисия, тъй като въпреки че беше викан няколко пъти да даде разяснения в комисията, така и не се яви.

Няма коментари:

Публикуване на коментар