Translate

сряда, 17 юли 2013 г.

Първи концерт Енио Мориконе в София



Легендарният италиански композитор и диригент Енио Мориконе ще отбележи своя първи концерт в България с Оркестъра и Хора на Classic FM, които ще изпълнят някои от най-популярните композиции на Маестрото. 185 български музиканти, наред с бенд от Италия ще участват в концерта на 10-ти декември 2013 г. в зала Арена Армеец София, организиран от Ивент Зона.

Енио Мориконе композира музика за повече от 20 наградени филма, както и няколко симфонични и хорови аранжимента, част от които ще бъдат изпълнени в София. Сред тях са мелодиите от филмите „За една шепа долари” (1964), „Добрият, лошият и злият” (1966), „Имало едно време в Америка” (1983), „Недосегаемите” (1987) и „Малена” (2000).
Създаден през 2002 г., оркестърът на Classic FM се изявява в няколко концертни цикъла, включително „Концертмайсторите” и „Музиката на Америка”, като последният е концентриран върху филмовата музика. Хорът на Classic FM съществува от 2005 г. като съвместен проект на Classic FM радио и Софийски камерен хор „Васил Арнаудов”.
Концертът в Арена Армеец ще бъде също и с участието на шестима италиански музиканти: Сузана Ригачи – сопрано, Гилда Бутà – пиано, Нани Чивитенга – електрически бас, Масимо ДАгустино – барабани, Леандро Пичони – клавир и Роко Дзифарели – електрическа китара.
Билети за концерта, който ще се проведе в зала Арена Армеец в София на 10-ти декември 2013 г. от 20 ч. можете да намерите онлайн на https://www.tixgate.com/bg/event/ennio-morricone-concert/222/, както и на всички каси на Easypay.

Няма коментари:

Публикуване на коментар