Translate

петък, 5 юли 2013 г.

Парламентът прекрати предсрочно мандата на управителя на НЗОК д-р Пламен Цеков


Единодушно всичките 104 народни представители гласуваха „за" освобождаването му. В мотивите за решението, внесено от социалистите, се посочва, че в момента здравната каса е
финансово нестабилна, а безотговорни му действия са довели до хаос в системата, до харчене на парите непрозрачно, неясно за какво и до отказ на съсловните организации да работи с него.
Зам.-председателят на парламента Мая Манолова заподозря каква е целта на Цеков: „Този инат да не си подадете оставката, че на практика ви я иска цялата държава, е че вие просто имате мисия и че вашата мисия е да докарате до банкрут здравната система в края на тази година и да изкарате на улицата и лекари, и пациенти, което да се случи тази есен", каза тя.
От ГЕРБ вече предупредиха, че ще сезират Конституционния съд, ако д-р Цеков бъде отстранен. В кулоарите на парламента той допълни, че ще се консултира с юристи дали да обжалва решението на парламента.
Въпреки възраженията на д-р Цеков депутатите го отстраниха от поста и решиха до 8 юли парламентарните групи да направят своите предложенията, след което здравната комисия ще изслуша кандидатите, а пленарната зала ще избере новия управител на касата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар