Translate

понеделник, 8 юли 2013 г.

Безплатни прегледи за нарушения на съня в МБАЛ „Токуда Болница София”


Специалисти от Клиниката по Неврология ще консултират безвъзмездно пациенти сci сънни нарушения (обструктивна сънна апнея) 



От 8 до 25 юли водещи специалисти от Лабораторията за медицина на съня към Клиниката по Неврология в МБАЛ „Токуда Болница София” ще предоставят безплатни консултации.
Те са насочени към хора,страдащи от безсъние, хъркане, внезапно спиране на дишането по време на сън, събуждане със сърцебиене и задух, с изразена дневна сънливост и повишена умора. Рисковите групи са предимно хора с наднормено тегло, мъже над 45 години, страдащите от захарен диабет, сърдечно-съдови заболявания и претърпелите мозъчен инсулт.
„Нелекувана, обструктивната сънна апнея може да доведе до нарушение на концентрацията и неспособност за справяне със служебните задължения, а в по-далечен план – до сериозни усложнения като артериална хипертония, ендокринни нарушения и повишен риск от мозъчен инсулт”, алармира доц. д-р Иван Стайков, началник на Клиниката по Неврология в Токуда Болница. „25% от пътните злополуки са причинени от заспиване на волана” – допълва още доц. Стайков.
Освен безплатна консултация с невролог, при необходимост от допълнително диагностициране на нарушението на съня, е предвидено и 20% намаление на цената на най-точните изследвания за сънна апнея – полисомнография и респираторна полиграфия.
Желаещите да се възползват от безвъзмездните консултации трябва да се запишат предварително на тел. 02/403 4000, като от тях няма да се изискват направления и други медицински документи.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар