Translate

сряда, 24 юли 2013 г.

Злато за България на ХХV Международна олимпиада по информатика



Националният отбор по информатика нареди България сред ТОП 5 в класирането по държави на ХХV Международна олимпиада по информатика.
В световната надпревара, проведена в Австралия, взеха участие 80 държави с над 300 участници. Отборът ни спечели един златен, два сребърни и един бронзов медал, което нареди България след водещи държави като Китай, Русия, Корея и САЩ. 
В индивидуалното класиране със златен медал и на шесто място е Христо Венев (9 клас, СМГ "Паисий Хилендарски"), два сребърни медала за Енчо Мишинев (8 клас, Математическа гимназия "Атaнас Радев", гр. Ямбол) и Георги Георгиев (12 клас, СМГ "Паисий Хилендарски") и бронзов за Момчил Пейчев, 11 клас в Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“. Ръководители на отбора са гл.ас. Емил Келеведжиев, доц. д-р Красимир Манев и проф. Стоян Капралов. Мусала Софт подкрепя дългосрочно с образователни проекти отбора и участва в подготовката на младите таланти по информатика.
Компанията е партньор на Републиканската студентска и ученическа олимпиади по програмиране и на ИТ турнирите през годината. Водещи инициативи са Национална кампания за популяризиране на софтуерната индустрия сред ученици и студенти в България, включваща провеждане на практически обучения в профилирани училища и висши учебни заведения, както и конкурсът по програмиране CodeIT, който се провежда ежегодно под патронажа на Президента на Р. България.


Няма коментари:

Публикуване на коментар