Translate

събота, 28 септември 2013 г.

В Дубай сервират чай с 22-каратово злато



Модерното кафене Art Cafe Mocca в Дубай предлага на посетителите си уникален чай, който се приготвя от чаени листа, покрити със слой от 22-каратово злато.
Напитката се сервира от две седмици и все още е на промоционалната цена от 55 дирхама или около 15 долара, съобщи Gulf News.
Преди да бъде поднесен, чаят изминава дълъг път.
"Ние купуваме чаените листенца, отгледани в плантация в Шри Ланка, изпращаме ги в Германия, където върху тях се поставя златно покритие.
След това ароматизацията се извършва в Мароко. Крайният продукт е уникален", разказва 32-годишният собственик на кафенето Ашраф Махран, който е родом от Египет.
Махран е пробвал подобен чай в британски хотел и веднага решил да предложи това изкушение на жителите на ОАЕ. Там той предлага английския чай 24 Karat Gold Afternoon Tea с листенца с 24-каратово злато.
Собственикът на дубайското кафене е уверен, че напитката е много полезна за здравето, намалява нервното напрежение и физическата умора.
Все пак скъпоценният чай е разрешен за консумация от съответните контролни органи на Дубай, които са признали напитката за безвредна за здравето.
Заслужава да се спомене, че подобен чай е познат също в Китай, Индия и някои западни страни. Опиталите златната напитка са на мнение, че тя е с неповторим вкус.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар