Translate

четвъртък, 26 септември 2013 г.

Федерация “Български пациентски форум“ оставя дарение на НЗОК –28 принтераа



На 01-02 юни 2013 г. в Пампорово се проведе среща между Федерация “Български пациентски форум“(ФБПФ) , НЗОК и РЗОК относно забавянето на протоколите за


скъпоструващото лечение.

Във ФБПФ се получават многобройни сигнали от пациенти - от цялата страна, че при подаване на документацията си (протоколите за скъпоструващо лечение), се налага да обикалят и ксерокопират документите си, защото РЗОК-тата имат проблеми с копирните си устройства.
В процеса на проведената среща стана ясно, че проблема е в принтерите по места. Институциите потвърдиха ситуацията, което  накара ФБПФ да предприеме кампания за набиране на финансови средства и закупуването на 28 бр. принтери.
От август месец Федерацията води разговори с НЗОК за среща, на която да бъдат дарени принтерите. Но реакция досега няма. 
По тази причина ПАЦИЕНТИТЕ оставиха принтерите на стълбите на здравната каса.

От НЗОК обаче отказаха да ги приемат  с мотив, четакова дарение е противно на добрите нрави.“ и не може да се случи без предварително входирано писмо за намерение.
Въпреки многократните обаждания, новото ръководство не намери време за среща с представители на Федерацията, за уточняване на подробности около дарението.

Няма коментари:

Публикуване на коментар