Translate

понеделник, 30 септември 2013 г.

77 000 лв. е похарчил Бойко Борисов за полет до Япония за купата по сумо



Най-честите спътници на Бойко Борисов при пътуванията му с "Авиоотряд 28" са били Росен Плевнелиев в качеството му на министър, Лиляна Павлова, Александър Цветков и Ивайло Московски, както и министрите на здравеопазването и на културата. Телето Бойка не се е возило на борда на "Авиоотряд 28", разясни бившият министър на земеделието Мирослав Найденов.
Той бе изслушан от временната анкетна комисия, разследваща ползването на правителствения „Авиоотряд 28" за периода август 2009- март 2013 г. Припомняме, на първото заседание на комисията бе съобщено, че с авиоотряда Борисов е летял до село Добри дол, за да получи телето Бойка като подарък от животновъда Димитър Зоров.
Няма такова нещо, заяви Найденов. Той обясни, че най-честите спътници на бившия премиер са били Росен Плевнелиев в качеството му на министър, неговият наследник Лиляна Павлова, транспортните министри Александър Цветков и Ивайло Московски, както и колегите им от министерствата на
здравеопазването и на културата. Найденов призна и че той е човекът, който е пътувал най-много с бившия си шеф.
Освен това Найденов не бил разпознал на борда фолкпевици, като направи уточнението, че не слуша и не гледа такава музика. Той категорично отрече да са ловували по време на пътуванията до ловните стопанства в Паламара, Ормана и Воден. Причината да отсядат там пък била с цел икономия, за да не плащат за хотел. Затова и при тези помещения не ползвали колите на министрите, а само автомобилите от кортежа на Борисов. Той лично пък сядал зад волана. Оттук дойде и въпросът на комисията какво са правили шофьорите в това време, понеже им се плаща да карат държавните лимузини.
Част от полетите на "Авиоотряд 28" продължават загадка за депутатите в парламента. За една трета от тях не се знае кои са лицата, които са правили компания на Борисов. Въпреки че са постъпили нови документи, все още не е ясно колко пари са изхарчени от бившия премиер за определени негови посещения в различни части по света.
Докато управлявал страната, лидерът на ГЕРБ е използвал летателната техника за мача "Реал"-"Барсело-на" на 10 април 2010 година. Тогава той се е срещнал и с лидера на испанската Народна партия Мариано Рахой. Полетът е струвал 14 700 лева.
На 14 май 2010 година Борисов е бил в Щутгарт, където участвал в откриване на Българската инвестиция. Няма данни обаче за цената на полета. Не се знае колко е коствало и пътуването му до Мюнхен през октомври същата година.
Месец по-късно Борисов е ритал мач в Италия, който мач бил договорен със Силвио Берлускони. И тук няма данни за стойността на полета.
Над 77 хиляди лева са пръснати за посещение в Япония, което Бойко Борисов използвал, за да връчи на победителя по сумо Калоян Махлянов-Котоошу купата на българското правителство.
Близо 27 хиляди лева пък струва пътуването за работен обяд с турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

В."Струма"

Няма коментари:

Публикуване на коментар