Translate

понеделник, 30 септември 2013 г.

Има ли „сделка“ с покритието на цифровия сигнал?



Председателят на Комисията за регулиране на съобщенията, Веселин Божков няколко пъти заяви, че след 30 септември, между 350 хил. и 1 млн. души в страната най-вероятно ще останат без достъп до цифрова телевизия.

Причината според него е, че мултиплекс-операторите имат покритие на цифров сигнал в страната от 95%, а останалите 5% от хората ще бъдат "в сянка". Според ресорното министерство, в България едва 16,5% от гражданите гледат аналогова телевизия. Не е ясно обаче, колко от тях са във въпросната „сянка“.
"Планираме да направим анализ и да предложим решения на МС. Трябва да се види, какъв е проблемът“, коментира министър Данаил Папазов. Въпросът обаче е, чак сега ли, когато аналоговият сигнал вече е изключен и проблемът е на лице, се сетиха, че трябва да се търсят решения?
И понеже сме на Балканите, сякаш логично, в медиите се появи информация, че е възможно цифровият сигнал нарочно да е разпределен не на 100%, за да се стимулира местния бизнес на кабелни оператори.
„Истината е някъде там“, но вeроятно постепенно и тя ще се „засенчи“, а на нас не ни ни остава друго, освен - трескаво купуване на декодери.

Няма коментари:

Публикуване на коментар