Translate

четвъртък, 19 септември 2013 г.

Актьорът и политик Стефан Данаилов получи званието "Почетен гражданин на София"


Титлата "Почетен гражданин на София" получиха по случай празника на града  осем заслужили българи. Сред тях са лекоатлетката и олимпийски шампион Йорданка Донкова, лекарят проф. Иван Черноземски, строителният специалист проф. Божидар Божинов,
бившите футболисти на "Славия" Андрей Желязков и Чавдар Цветков, дипломатът Иван Станчов, композиторът проф. Румен Цонев, посланикът ни във Ватикана проф. Кирил Топалов и конструкторът инж. Никола Гайдаров.
СОС присъди званието "Почетен знак на Столичната община" на гражданите, участвали доброволно в потушаването на възникналия пожар в резервата "Бистришко бранище", както и на Софийската филхармония по повод 85 години от нейното създаване. С отличието "Значка на София" бе наградена Ксения Семизорова, директор на 7-о ОДЗ, по повод 40-годишнината му и нейните постижения в предучилищното образование.

В поздравителното си слово кметът Йорданка Фандъкова посочи, че София е знак за единство, толерантност и зачитане на правата на другите. Тя припомни, че заради богатото наследство столицата и Югозападният регион са кандидати за Европейска столица на културата през 2019 г. С вдигане на знамето на града и тържествен водосвет до църквата "Св. София" в присъствието на партриарх Неофит, председателят на НС Михаил Миков, премиерът Пламен Орешарски и президентът Росен Плевнелиев почетоха патронния празник на столицата.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар