Translate

събота, 28 септември 2013 г.

Заради тревоги в работата губим час от съня си



Служителите губят средно час и четвърт от съня си, докато се въртят в леглото и не могат да заспят заради професионални тревоги, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания сред 2000 души по поръчка на хотелска верига.
Основните притеснения, които не дават сън на трудещите се, са натоварването в работата и страхът дали няма да я загубят.
Банкерите, учителите и медицинските сестри най-често имат проблеми със съня, породени от професионални тревоги. На другия полюс са главните мениджъри, които нямат подобни притеснения и се явяват на работа ободрени след средно 7,5 часа сън.
Данните от проучването показват още, че една пета от служителите са си взимали болнични след безсънна нощ,  заради тревоги в работата.
"Редовното недоспиване влияе изключително негативно върху здравето и изпълнението на служебните задължения. Техники за отпускане като медитация, дългите душове или вани преди лягане и избягването на кофеина могат да помогнат на служителите да се справят с проблема", казва Стив Уилямс от Института по изследване на съня в Единбург.


Няма коментари:

Публикуване на коментар