Translate

четвъртък, 26 септември 2013 г.

Постиженията на Sanofi, в сферата на корпоративната социална отговорност, са признати в две глобални класации



За седма поредна година компанията е включена в класацията World Dow Jones Sustainability Indices (JDSI World), една от най-популярните  международни класации сред
инвеститорите на световно ниво, която включва приблизително 10% от най-добре представящите се компании в сферата на корпоративната социална отговорност, между 2500 участници от цял свят. Оценяват се икономическите, социалните, обществените и екологично ориентираните дейности в 22 различни сектора. Освен това се включва и корпоративното управление, етиката в научните изследвания, отношения с доставчици, отговорност в търговията и достъп до медикаменти. Санофи е сред шестте фармацевтични компании, оценени от DJSI World. Името на Санофи също фигурира на по-високо от миналогодишното ниво и в статистиката на Climate Disclosure Leadership Index (CDLI), която отчита екологичните мерки и ангажираността към климатичните промени на компаниите-производители в света.
Индексът CDLI отличава 60 от 500 компании фигуриращи в FTSE Global Equity Index . Тази класация оценява тежестта на данните, предоставени от компанията относно проблемите, свързани с климатичните промени. Тази година на Санофи постига оценка 97 от 100, което е напредък в сравнение с миналогодишната 93 от 100.
„Тези успехи са признание за всички наши служители и тяхната постоянна ангажираност с въпросите за устойчиво развитие. Корпоративната социална отговорност е не само неотменна част от нашата цялостна бизнес стратегия, но и намира проява в ежедневната работа на компанията.” - казва А. Вибахер, изпълнителен директор на Санофи.
-------
Санофи е глобален, интеграционен лидер в здравеопазването, който открива, разработва и доставя терапевтични продукти за всички нужди на потребителите. Санофи се отличава с изключителни постижения в седем основни сфери на здравеопазването: лечение на диабет, ваксинация, иновативна фармация, потребителско здравеопазване, развитие на пазара, ветеринарна дейност и биотехнологията в лицето на Genzyme. Санофи е регистриран в Париж.

Няма коментари:

Публикуване на коментар