Translate

сряда, 16 октомври 2013 г.

Камен Донев: Съвременните ни политици са рафинирани простаци


Народният театър „Иван Вазов" посрещна 35-хилядния зрител на постановката „Животът е прекрасен". За 50-и път в ролята на самоубиеца Семьон Подсекалников ще бъде
Камен Донев.
Въпреки че пиесата е писана 1928 г., който я е гледал, разпознава в нея съвремието. В него героят на Камен Донев се кани да се самоубива, но преживява катарзис.
Във връзка с широко коментирания „катарзис" на политическата сцена, актьорът коментира, че за да преживееш катарзис, трябва да пожелаеш сам това да ти се случи.
„Нашите политици никога няма да преживеят катарзис, тъй като те не обичат своя народ. За съвременните ни политици мога да кажа само, че те са рафинирани простаци. Просто са добре облечени, изключително хитри, но това не значи умни. Простакът знае какво прави, мисли изключително много за себе си, за него няма морални устои, няма задръжки и за него не съществува такова нещо като мисъл за другия", заяви Донев.
Той допълни, че политиците не могат да разиграват театър. „Единственото, което имат като сила, е властта - полицията. Ако не беше полицията, досега да си ги помели хората", убеден е актьорът.

Няма коментари:

Публикуване на коментар