Translate

понеделник, 25 ноември 2013 г.

2 милиарда паунда годишно на Великобритания

Чуждестранните посетители и временните имигранти струват на британската Национална здравна служба 2 милиарда паунда годишно, съобщават в официален доклад. По
последни данни "здравният туризъм" струва на данъкоплатците 100 пъти повече от по-ранните оценки.
В доклада се съдържа изводът, че службата за здравеопазване на Великобритания е една от най-щедрите в света. Открити са дори доказателства, че роднини на имигранти се възползват от визитите си във Великобритания, за да получат безплатно лечение, пише "Дейли мейл", цитиран от Фокус.
Сметката излиза между 1.9 и 2 милиарда паунда – като само 16% от сумата е възстановена.
Правителството казва, че ще бъде непрактично или неуместно пълното таксуване на някои пациенти, като студенти или такива с инфекциозни болести. Въпреки това министърът по въпросите на здравеопазването Джереми Хънт се надява страната да започне да си възстановява до 500 милиона паунда годишно. Той заяви, че Великобритания не може да си позволи международна здравна служба.
Изследването сочи, че 388 милиона паунда отиват за чуждестранни пациенти, които би трябвало да си плащат за получените здравни услуги, но парите никога не са събрани. Здравните туристи – тези, които пътуват до Великобритания, единствено за да получат лечение – струват до 300 милиона паунда годишно.

Dartsnews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар