Translate

неделя, 24 ноември 2013 г.

С матрично-ритъмна терапия в Център “Гарбитов” две деца с диабет ще се възстановяват безплатно




Синдромът на диабетното стъпало е причина за около 40 000 ампутации годишно в Германия. Причините за това често са нервни увреждания и хронични нарушения на кръвообращението. Проявява се обикновено с изтръпване, парене и сърбеж в пръстите на краката. Чувството за температура и усещането на болка също са повлияни. Разстоянието, което изминават пациентите, се съкращава, а походката им става все по-несигурна заради перцептивните смущения на стъпалата. Стъпалата са студени, кожата става бледо синкава и след години могат да се появят отлагания от хемосидерин – както показа представения пример. Отоците в стъпалата и краката остават трайни.
Мъж със захарен диабет тип 2, страдащ от болестта от 30 години, е застрашен от ампутация на палеца на крака, заради рана, която просто не заздравявала. Била проведена матрично-ритъмна терапия и действително не само на долните крайници, но и на цялата паравертебрална симпатикова верига до главата до намаляване на симпатиковото натоварване. Това води до бързо отпускане на тялото, което от своя страна подпомага процесите на  клетъчна регенерация. Посредством матрично-ритъмна терапия са отворени освен венозните ъгли, но също и лимфните пътища. Извършени са три процедури в по-голям период от около 4 седмици. Всяка една от процедурите е продължавала около 1,5 ч..А след прилагане на матрично-ритъмна терапия раната успяла да се затвори.
Оказва се, че наред с добрите резултати при травми, неврологични, простудни, възпалителни, депресивни, стресови и остри състояния, матрично-ритъмната терапия дава изключителни резултати и в борбата с диабета. Данните са въз основа на резултатите, постигнати с тази терапия в болниците и рехабилитационните центрове в Германия, както и възоснова на 7-годишната практика в център “Гарабитов”.
С матрично-ритъмна терапия в Център “Гарбитов” две деца с диабет ще се възстановяват безплатно. От центъра очакват пълно нормализиране на нивата на кръвната захар на малките пациенти, подобряване на метаболизма и на функциите на жлезите с вътрешна секреция. Към терапията ще бъдат включени комплекс от физически и дихателни упражнения по системата на Гарабитов и детоксикация на организма с швейцарския сироп “Мадал Бал”. Вторичен ефект от лечението е нормализирането на телесното тегло.

Няма коментари:

Публикуване на коментар