Translate

неделя, 24 ноември 2013 г.

Съдят счетоводител, играл тото с парите на лудите



Бившият главен счетоводител на психодиспансера във Велико Търново профукал близо 100 бона от парите на лечебницата за тото. Заради това престъпление финансистът ще застане пред съда по обвинение в длъжностно присвояване. Според прокуратурата Христослав Панов е присвоил крупната сума от касата на диспансера. Престъплението е извършено в периода от началото на 2001 до есента на 2005 г.

Разплитането на случая с липсващите от здравното заведение пари започна след два мистериозни пожара в диспансера. При разследването на инцидентите полицаите се усъмнили, че главният счетоводител Христослав Панов може да има нещо общо с палежите и срещу него също бе започнато разследване. При извършената финансова ревизия в диспансера били открити 332 броя ордери, написани от касиера Георги Асенов за дадени различни суми пари на счетоводителя Панов. Върху ордерите касиерът старателно записвал за какво са отпуснати пари – “пари за тото” и “пари за почерпка”. За това, че като длъжностно лице не е вписал в касовата книга на лечебното заведение за дадените ордери, касиерът също е подсъдим.

Делото срещу бившия счетоводител на търновския психодиспансер се гледа за втори път. Веднъж Христослав Панов вече бе признат за виновен и беше осъден на три години условно от окръжния съд във Велико Търново. След обжалването Апелативния съд обаче върна делото за ново разглеждане, като този път заедно с Панов като подсъдим бе привлечен и касиерът Георги Асенов.


Иван Първанов
В."Монитор"

Няма коментари:

Публикуване на коментар