Translate

понеделник, 18 ноември 2013 г.

Micardis® отбелязва 15 години и клиничен опит, надвишаващ 50 милиона пациенто-години



Във връзка с 15-та годишнина от одобрението на Micardis® (telmisartan) на Boehringer Ingelheim, за лечение на хипертония, от Американската агенция по храните и лекарствата (FDA) обяви, че клиничният опит с нейния ангиотензин II рецепторен блокер (ARB) е
достигнал 50 милиона пациенто-години при реални пациенти.
Тези значими данни отразяват глобалната полза от Micardis® като медикамент, който осигурява ефективност и добре толериран 24-часов контрол на артериалното налягане при пациенти с хипертония.
Статистически значимият реален клиничен опит, дава увереност на медицинските специалисти и допълнително потвърждава наличните данни от клинични проучвания, че лечението е не само ефективно, но и добре-понасящо се от пациентите.
Хипертонията е основен рисков фактор за сърдечно-съдови инциденти, като инфаркт или инсулт. Пет години след публикуването на основното проучване ONTARGET®, Micardis® остава единствения ангиотензин II рецепторен блокер (ARB), който понижава кръвното налягане и доказано осигурява сърдечно-съдова превенция за широк спектър от пациенти с висок сърдечно-съдов риск.

Съвременните ръководства  за лечение на хипертонията сочат, че повечето пациенти се нуждаят от две или повече антихиперзивни средства, за да контролират ефективно своето артериално налягане, особено тези със съпътстващи заболявания като затлъстяване, диабет и метаболитен синдром.
Комбинациите MicardisPlus® (telmisartan/ hydrochlorothiazide) и Twynsta® (telmisartan/ amlodipine), базирани на Micardis®, дават достъп до мощен и устойчив контрол на кръвното налягане за широк спектър от трудни за лечение пациенти. Особено терапията с Twynsta® предлага ефективно 24-часово понижаване и контрол на артериалното налягане при високорискови пациенти с хипертония, включително такива с диабет тип 2, метаболиен синдром или затлъстяване, и осигурява средно понижаване на систоличното кръвно налягане с до 50 mmHg в съответствие с нуждите на пациента.



Няма коментари:

Публикуване на коментар