Translate

сряда, 17 юли 2013 г.

Душата на океана пристигна при децата в Бургас



С детски празник Мол Галерия посреща National Geographic


На 9 ти юли Мол Галерия Бургас отвори вратите си за децата на Бургас. Най-големият търговско – развлекателен център по южното Черноморие се превърне в територия на детското щастие, изпълнена с безплатни игри, партита и атрактивни изненади. В специалния Market day за най-малките имаше многобройни подаръци като посещения на 4D кино, дискотека, караокe,
състезания по мини голф. Детският празник съвпадна с дълго очакваното откриване на пътуващата изложба „Душата на океана” на National Geographic в големия атриум на мола, която ще продължи до края на м. август .Експозицията е първата от петте пътуващ изложби на най-голямата международна неправителствена организация за наука и образование National Geographic.Тя е част от световната и кампания за опазване на водните ресурси и природата в света.
За да приобщи и най-малките си приятели към световната  идея за опазването на околната среда, търговско – развлекателният комплекс организира конкурс за детска рисунка "Остави своя отпечатък". Над 1200 млади творци се включиха в образователната инициатива и нарисуваха своята представа за по-добрия утрешен ден и опазването на земната природа. Авторите на рисунките, събрали най-много гласове по време на онлайн оценяването, бяха наградени лично от вицепрезидента на National Geographic Socicety Рейчъл Лав и Даниел Берг, директор на Европейската банка за възстановяване и развитие за България.
Откриването на изложбата „Душата на океана” на National Geographic е в подкрепа на кандидатурата на Бургас за културна столица на Европа през 2019. На входа на града, редом с националния флаг и този на ЕС, е издигнат и флагът на NG като жест на съпричастност от страна на мол Галерия Бургас за авторитетната номинация. В битката за престижното звание Бургас участва в партньорство с общините в региона – Созопол, Царево, Малко Търново, Поморие, Несебър, Айтос, Карнобат, Сунгурларе, Руен, Камено и Средец.

Първи концерт Енио Мориконе в София



Легендарният италиански композитор и диригент Енио Мориконе ще отбележи своя първи концерт в България с Оркестъра и Хора на Classic FM, които ще изпълнят някои от най-популярните композиции на Маестрото. 185 български музиканти, наред с бенд от Италия ще участват в концерта на 10-ти декември 2013 г. в зала Арена Армеец София, организиран от Ивент Зона.

Енио Мориконе композира музика за повече от 20 наградени филма, както и няколко симфонични и хорови аранжимента, част от които ще бъдат изпълнени в София. Сред тях са мелодиите от филмите „За една шепа долари” (1964), „Добрият, лошият и злият” (1966), „Имало едно време в Америка” (1983), „Недосегаемите” (1987) и „Малена” (2000).
Създаден през 2002 г., оркестърът на Classic FM се изявява в няколко концертни цикъла, включително „Концертмайсторите” и „Музиката на Америка”, като последният е концентриран върху филмовата музика. Хорът на Classic FM съществува от 2005 г. като съвместен проект на Classic FM радио и Софийски камерен хор „Васил Арнаудов”.
Концертът в Арена Армеец ще бъде също и с участието на шестима италиански музиканти: Сузана Ригачи – сопрано, Гилда Бутà – пиано, Нани Чивитенга – електрически бас, Масимо ДАгустино – барабани, Леандро Пичони – клавир и Роко Дзифарели – електрическа китара.
Билети за концерта, който ще се проведе в зала Арена Армеец в София на 10-ти декември 2013 г. от 20 ч. можете да намерите онлайн на https://www.tixgate.com/bg/event/ennio-morricone-concert/222/, както и на всички каси на Easypay.