Translate

петък, 7 март 2014 г.

Предстои най-голямото младежко кариерно събитие - "Национални дни на кариерата 2014 - добра кариера, добър живот"



13-то му поредно  издание ще се проведе от 18 март до 10 април в София, Варна, Велико Търново, Русе, Свищов, Пловдив и Бургас, при следния график:
8-19 март-София, НДК, 5 етаж;
25 март-Варна, Галерия „Графит“;
27 март-Велико Търново, Великотърновски университет, V корпус;
1 април-Русе, Русенски университет „А. Кънчев“;
3 април- Свищов, Стопанска академия „Д. А. Ценов“;
8 април- Пловдив, Международен Пловдивски панаир, Конгресен център;
10 април- Бургас, Бургаски свободен университет.
 От самото начало на инициативата,  през 2002 г., до сега Национални дни на кариерата са посетени от над 172 000 млади хора. От тях над 30 000 са намерили работа или стаж.
Форумът е единствен по рода си и мащаба си в страната. Той е мястото, където бизнесът среща младите хора и им предоставя шанс за развитие и реализация в кариерата си у нас. Младите хора имат възможност да научат за предлаганите от фирмите участници стажантски програми и работни места и да намерят подходящите за себе си. С други думи предлагат се работни и стажантски места на студенти и млади специалисти, поясни Светлозар Петров, Управител на JobTiger, който е  и един от организаторите на събитието.
Биляна Георгиева, мениджър „Човешки ресурси“ в Нестле България (най-голямата хранителна компания в света е генерален спонсор на инициативата за 11-а поредна година) и другия организатор на форума акцентира върху отдадеността на компанията към развитието на младите хора и чрез Инициативата им за насърчаване на младежката заетост в Европа - Nestle needs YOUth (Нестле се нуждае от младите хора).
За периода 2014-2016 г.  Нестле България ще осигури възможност за работа на 150 младежи и ще създаде стажантски позиции и програми за обучение на още 180 млади хора. За миналата година компанията е осигурила работни и стажантски  места за 33 млади хора на възраст до 29 години. А само за януари на 2014 год. са наети 13 души.
По традиция Форумът е придружен от предварителни специализирани срещи - уъркшопи. Те се провеждат в различни университети в цялата страна, дни преди откриване на събитието. По време на тези срещи студентите имат възможност да се запознаят в детайли с подготовката на автобиография и мотивационно писмо, както и да получат ценни съвети за поведението си по време на интервю за работа. Младите хора имат възможност да разберат какви са качествата и поведенията, които се търсят, както и кои са стъпките и изборите на успелите мениджъри. Представя се и кратка предварителна информация за фирмите, които участват в „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“, които са от всички сфери на бизнеса.
В тази връзка управителя на JobTiger сподели, че между 75-80% от завършилите студенти отпадат още на първи кръг, поради граматически грешки и неправилно, непълно попълнени документи най-вече визира автобиографията, която повечето неглижират. Той посъветва тя да се пише грамотно и пълно, за да имат шанс кандидатите да стигнат до интервю и да получат желаната позиция. По думите му  у нас се наблюдава особена ситуация -безработицата възлиза на близо 400 хил. души, но същевременно и има  близо 10 хил. свободни работни места, поради липса на хора с подходяща квалификация.  Свободни места има в сферата на услугите и за позициите, при които се изисква владеене на повече от един чужд език.
И тази година, по време на форума, ще бъде организирана семинарна програма в градовете София, Варна, Пловдив и Свищов.
JobTiger и Нестле България  ще присъстват със свои щандове във всички градове, в които се провежда „Национални дни на кариерата“. На тях ще присъстват специалистите по подбор на персонал в двете компании, които ще провеждат безплатни кариерни консултации на посетителите. Освен да се възползват от добрите съвети, младите хора ще имат възможност да се включат и в томбола за награда, предоставена от JobTiger. Компанията е осигурила и други полезни и приятни изживявания за посетителите на Форума.
Участието на студентите и младите специалисти в „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ е безплатно, но стажовете са платени .
В заключение организаторите подчертаха, че правят всичко възможно да направят по-лесен достъпът и диалога на младите хора  до пазара  и бизнеса у нас.  
„Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“е един шанс, който не бива да се пропуска, бяха единодушни  и Георгиева и Петров.

  ---------

За 20 години в България, Нестле се утвърждава като един от най-големите стратегически инвеститори в страната, социално отговорна компания, подкрепяща множество значими каузи за българското общество и надежден работодател с над 1500 служители. Компанията има дългосрочни традиции в подкрепата и наемане на млади хора на работа и за повече от 16 години студенти и млади професионалисти имат възможност да участват в стажантски програми в Нестле България като придобиват практически познания в голяма международна компания в реална трудова среда. Програмите дават възможност на младежи с малко опит да се докоснат до ключовите аспекти от разнообразния бизнес с глобално мислене и затова те се радват на голям интерес. 100% от участвалите в едногодишен стаж в Нестле България за 2012 са продължили своето професионално развитие в компанията.
Традиционното партньорство между компанията и организаторите на „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот” JobTiger е част от устойчивото и дългосрочно развитие на програмата на Нестле за корпоративна ангажираност към обществено значими инициативи.
JobTiger.bg е HR компания и кариерен сайт от  2000 г. След повече от 13 години опит и международно ноу-хау JobTiger има над 26 000 клиента и контакт с повече от 290 000 търсещи работа в цяла България – от студенти и талантливи млади хора до опитни професионалисти и мениджъри.



Няма коментари:

Публикуване на коментар