Translate

петък, 7 март 2014 г.

В последните години християнската традиция на Великденските пости се превърна в мода


Още от древността хората са знаели, че организмът трябва редовно да се почиства от натрупаните с храната токсини и шлаки. Така, както всяка домакиня основно почиства къщата си всяка пролет и есен, нашето тяло също се нуждае от “измитане” на вредните отпадъчни продукти.
В началото на пролетта е най-подходящото време за детоксикация на организма. Токсините са онези отровни вещества, които организмът ни не може да преработи и ги задържа в резултат на стрес или неправилен хранителен режим. Повечето токсини имат бактериален произход. Бактериите излъчват токсини, които им помагат да се борят с имунната система на болния. Много болести се предизвикват именно от токсините. Токсините, а не непременно калориите са и в основата на наднорменото тегло.
Как да постим обаче здравословно, за да не лишим организма си от жизнено важни витамини и минерали?
Голяма част от хората, които се подлагат на 40-дневното въздържание от храни с животински произход, превръщат тестените изделия в основна храна, което обаче не винаги завършва с редуциране на теглото, а най-често резултатът е точно обратен.
По време на постите можете да се храним с всичко, което е от растителен произход- ядки, пресни и сушени плодове, маслини, зеленчуци и варива. Особено подходящи са пресните салати, спанакът, киселецът и копривата. Тестените продукти и хлябът не трябва да са приготвени с яйца и мляко. Алкохолът също се изключва от менюто. Той се замества с натурални сокове, билков чай с мед или просто вода.
Най-лесният и здравословен начин, за да се справим с натрупаните отрови в организма е да комбинираме постите с терапията за детоксикация на Гарабитов, който препоръчва комплекс от упражнения и пиенето на швейцаркия палмов сироп MADAL BAL.
В състава на който влизат 5 вида висококачествени палмови сиропи от югоизточна Азия и сироп от канадски клен "птиче око" екстра "С+". Сиропът съдържа всички необходими съставки, от които се нуждае здравият организъм Комбинацията му с прясно изцеден лимонов сок, лют червен пипер и вода ще ни задържи сити за дълго време, като паралелно с това ще засили метаболизма ни.
Пет години MADAL BAL е част от програмата за детоксикация и подмладяване на организма в център "Гарабитов" в София и в Пловдив. По тази методика се възстановяват телевизионната водеща Ани Салич, олимпийският шампион по борба Армен Назарян и много световни звезди, сред които са Бионсе, Карл Люис, Ашрита Фърмън (човекът с най-голям брой световни екстравагантни и екстремни рекорди), топ-моделът Наоми Кемпбъл и много други.
При правилното провеждане на терапията само за 15 дни организмът е пречистен, в същото време е наситен с полезни вещества и всеки ден се сбогувате с поне 1 излишен кг. Това не можете да си гарантирате, ако просто решите да постите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар