Translate

петък, 7 март 2014 г.

Асоциацията на бизнес клъстерите в България с нов председател



Управителният съвет на Асоциацията на бизнес клъстерите в България (АБК) избра единодушно г-н Илия Левков за председател на Асоциацията.
Изборът на нов председател е с няколко месеца по-рано от края на мандата на досегашния председател – г-н Петър Статев, поради факта, че в края на 2013 г. той е избран за вицепрезидент на Европейския институт по телекомуникационни стандарти (ETSI), както и поради нарастващите му ангажименти, свързани с новата позиция.
Г-н Статев остава в ръководството като член на УС на АБК и ще подпомага дейността на новия председател със своите опит и практически познания за развитие на клъстерите в България, като по този начин ще се запази и приемствеността.
Г-н Левков е настоящ председател на Управителния съвет на Индустриален клъстер Електромобили (ИКЕМ). Предишният му oпит включва управление на различни компании в България. Бил е регионален мениджър на „Спиди“ АД, ръководител офис на Инвестбанк АД. Той е председател на Стопанската камара - Петрич от 2000 г. и член на УС на Регионалната стопанска камара – Благоевград.
Г-н Илия Левков има опит в управление и изпълнение на европейски проекти, бил е регионален координатор по проект по ОПАК. В момента е Председател на Секторен консултативен съвет за сектор Електромобили по проект „Развитие и внедряване на информационна система за оценка на компетенциите по браншове и региони“, изпълняван от Българска стопанска камара.
Притежава диплома за магистър по индустриален мениджмънт от Университета за национално и световно стопанство, София. Специализирал е Корпоративен мениджмънт в Йокохама, Япония.

Няма коментари:

Публикуване на коментар