Translate

вторник, 18 март 2014 г.

Това правителство извади здравеопазването от кошчето за боклук, в което ГЕБР го постави



Безспорен факт е, че това правителство извади здравеопазването от кошчето за боклук, в което ГЕРБ го постави по отношение на Споразумението за партньорство, след като се разработи здравна стратегия, план за действие с финансова рамка и те бяха одобрени от ЕК, заяви здравният министър д-р Таня Андреева. Здравеопазването се извежда като подприоритет в споразумението с ЕК, което означава, че ще има по-добро финансиране през следващите години, изтъкна тя.
По повод поисканата й от ГЕРБ оставка тя припомни, че още в самото начало на своя мандат тя се е сблъскала с този проблем и даде да се разбере, че е свикнала с искането на оставката и от втория ден на работата и като здравен министър. Здравният министър заяви още, че искане за оставката и се отправя от д-р Десислава Атанасова през ден и няма какво да коментира всеки ден едно и също. Всеки един път това се е случвало на абсолютно безпринципна основа”, допълни тя.
Относно обвиненията на Бойко Борисов, че е ходила при него, за да моли за поста шеф на АГ-болница "Шейново", здравната министърка коментира, че дори не знае, къде се намира партийната им централа. "Аз не съм кадър на ГЕРБ – дори не знам, къде се намира централата им”, бе категорична здравният министър.
„Но това, което със сигурност знам е, че здравеопазването, след няколко министъра на здравеопазването на ГЕРБ, и поне десетина заместник-министри – разбира се, на финала и тежката артилерия мина през здравеопазването, то беше заварено в абсолютна разруха”, подчерта тя.
Д-р Андреева отхвърли каквито и да е било спекулации, че има някаква интрига около издигането на зам.-министъра на здравеопазването Бойко Пенков за председател на НС на НЗОК. По думите й това било планирано от самото начало, но е имало чисто процесуални пречки д-р Пенков да застъпи поста. В същото време зам.-министърът си остава и представител на държавата в надзора на касата. Досегашният председател – заместник-министърът на финансите Людмила Петкова, ще продължи да участва като представител на държавата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар