Translate

вторник, 25 март 2014 г.

Протест пред МЗ



На 25 март 2014 г. от 11 ч. пред Министерство на Здравеопазването – „Асоциация на пациентите с бъбречни заболявания и приятели“ (АПБЗ) и подкрепящи ги пациентски организации, ще
проведе протест срещу лъжите на Министър Таня Андреева-Райнова. Според нейните думи в националните медии – трансплантираните не доплащат животоспасяващите си имуносупресори.
И към днешна дата – 24.03.2014 г. има доплащане за медикаментите, които пият трансплантираните. Доплащането е между 100 и 200 лв. на месец, се посочва  в отворено писмо от асоциацията до медиите .
Официалната позиция на АПБЗ, приета на VII-ми Форум на пациентите с бъбречни заболявания е, че никой няма право да рискува здравето и живота на българските граждани.
" Не приемаме, факта, че Министърът на здравеопазването си позволява да лъже обществото и искаме тя да понесе своята отговорност", се посочва още в писмото.
АПБЗ ще сезира министър-председателя Пламен Орешарски и ще иска освобождаване на министър Таня Андреева-Райнова от поста, за да не вреди на кабинета и на българските граждани.

Няма коментари:

Публикуване на коментар