Translate

вторник, 25 март 2014 г.

Шотландската платформа True Tales на уиски Grant’s се завърна с ново издание



В Sofia Live Club, представителите на уиски Grant’s събраха отново популярни актьори,
журналисти, както и най-верните почитатели на скоча.
И това събитие True Tales не мина без дегустация на предлаганите на българският пазар разновидности на уиски Grant’s.
Присъстващите бяха поканени да опитат от уникалните три вкуса – Grant’s Family Reserve, Grant’s Sherry Cask и Grant’s Ale Cask. Посланикът на Grant’s за България – Калоян Александров приветства специалните гости и разказа любопитни факти от света на уискито.
Домакин на вечерта бе актьорът от Народния театър Юлиан Вергов, който отново забавляваше публиката със своите истории. Любимецът на театралните фенове и този път бе подготвил любопитни разкази от своето житие и битие. С него на сцената се изявиха актьорите Стефка Янорова, Силвия Петкова и Красимир Ранков, които за първи път се включиха в лейбъла Grant’s True Tales.
Те споделиха с публиката лични си истории и преживявания. Някои от тях предизвикаха смях, други размисли, но всеки един от присъстващите откри за себе си своето послание.
Най-смелите от присъстващите се присъединиха към актьорите на сцената и разказаха свои истории, за което бяха възнаградени с бутилка Grant`s. 
Сред почитателите на уискито бе и Ники Кънчев, който се забавляваше с актьорските истории.
Милица Гладнишка и квартет Дивото зове изпълниха любимите си евъргрийни по време на Grant’s True Tales. Освен очарователната Милица в състава на квартета са и талантливите музиканти Васил Спасов (пиано), Борис Таслев (контрабас) и Атанас Попов (барабани). Изпълнителката също разказа свои истински истории.

--------------
Историята на уиски Grant’s е започнала през 1886 година, когато Уилям Грант, неговата съпруга и деветте им деца започнали строежа на своята дестилерия. Tрудът им продължил повече от година, но бил щедро възнаграден, когато на Коледа 1887 първото
уиски потекло от казаните. Семейството, традициите и доверието в близките са едни от основните фактори, спомогнали за запазването и развитието на марката през годините в продължение на вече пет поколения. Впечатляващ е фактът, че за 125 години история на компанията са се сменили едва 6 Мастър дестилъра.

Още за Grant`s:
За последните години Grant’s спечели над 50 медала на престижни конкурси. Вече пет поколения, фамилия Грант влагат  любов, старание и упорита работа, за да запазят традициите на дестилерията и развият семейния бизнес. Наследниците на основателя – Уилям Грант не си позволяват да правият компромис с качеството на вкуса и рецептата. Може да се убедите в това, само след като отпиете глътка Grant’s. Историята на уискито продължава да се пише включително и сега. Многобройните спечелени медали са признание за майсторството на „Уилям Грант и Синове” в приготвянето на уиски. Компанията получи наградата Гранд Спирит Мастър и Скоч Уиски Мастър на конкурсите Спиритс Мастърс 2012. Освен големите награди на The Spirits Business фирмата е печелила също и наградата за Дистилерия на годината от Международното състезание за спиртни напитки (ISC) и Международното състезание за вино и спиртни напитки  (IWSC) безпрецедентните девет пъти, а марката Гленфидих е получила повече медали за качеството на алкохола от всяко друго едномалцово уиски, което го прави най-любимия и най-награждавания едномалцов скоч в света.





Няма коментари:

Публикуване на коментар